Keresés ebben a blogban

2012. március 16., péntek

Éjjeli pillantások

Tisztelt Publikum!

Mindenek előtt elnézést kérek mindenkitől, aki hiányolta a képeimet az utóbbi időben, sajnos a sok munka és a tél nem igazán tette lehetővé az aktív fényképezést (tudniillik rühellem a hideget, ezért nem is sűrűn mozdulok ki telente, pláne nem fotózni...).
Hála égnek tegnap sikeresen előkászálódtam a négy fal fogságából egy kedélyes, kétszemélyes fotózás kedvéért, amit ráadásul éjszaka sikerült levezényelni.

Az esetnek három tanulsága van:
Az első és legfontosabb, hogy még mindig roppant inspiráló egy másik emberrel együtt fényképezni, ezentúl azt hiszem sokkal gyakrabban kéne ilyesmit megejtenem.
A második, kevésbé meglepő módon, hogy éjszaka közel sincs annyi fény, mint ami az ideális fotografáláshoz szükségeltetik. Magyarán sötét van. Ennek hatékony kivédésére, ill. kiaknázására ugyan léteznek remek technikák, ám ezeket legalább minimális szinten el kéne sajátítanom, ha a jövőben normális éjjeli képeket (értsd: nem szürreális pacákat) is szeretnék csinálni...
A harmadik részben a második folyománya, mégpedig, hogy nagyon gyorsan meg kéne szüntetnem krónikus állványhiányomat, mivel a két lapát kezem koránt sem elég stabil a komplikált fényviszonyok közötti lövöldözéshez.
A fentieket szem előtt tartva kérek mindenkit, hogy senki ne legyen túl kritikus az alábbi felvételekkel, hiszen amolyan első kísérlet jellegű dolgokról van szó, melyek között reményeim szerint azért akad néhány értékelhető/élvezhető darab is.

Kellemes gyönyörködést!















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése