Keresés ebben a blogban

2014. február 14., péntek

Hegymenet

Újfent nem tudtunk nyugton maradni, így tegnap a hét eddigi egyetlen használható napján ismét fölkerekedtünk Zita kisasszonnyal, hogy fényképezzünk egyet.


Míg Zita megérkezett, volt alkalmam tüzetesebben szemügyre venni expedíciónk alaptáborát, az átalakulóban lévő Batthyányi teret. Az amúgy is dicstelen környezetben, eldugva árválkodó Kölcsey-szobor egyből egy olyan életképpel sokkolt, amit a Szent Ferenc sebei templom gyönyörűséges tornyának körbefotózása is nehezen tudott feledtetni.

Start után kikódorogtunk a rakpartra, majd egy huszárvágással máris a Jégverem utcában találtuk magunkat (ahol elég alternatív, de roppant elgondolkodtató megoldással találkoztunk az üres szoborfülkék használatát illetően). Innen a Hunyadi lépcsőn, majd a Szalag lépcsőn, és a Csónak utcán tekeredtünk föl a várba, ahol megnéztünk pár ikonikus szobrot, és végül a Halászbástya lépcsőjén távoztunk.

Összességében kiemelkedően remek délután volt, kár, hogy a szokottnál jóval fáradtabb voltam, ami igencsak rányomta a bélyegét a képekre (mind mennyiségileg, mind minőségileg).

Kellemes nézelődést!




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése